Руски милионер си купи къщичка в каварненско село

Новините

13-01-2010, 15:40

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Руският милионер Евгений Анатолиевич Кургин, който през 2002 година е бил избран за Мъж на годината в родината си, си закупи имот в каварненското село Топола, разбра ВарнаУтре. Неговата къщичка с дворно място се намирала в непосредствена близост до  голф комплекса "Тракийски скали". Съседи на богатия бизнесмен пък са певецът Олег Газманов и художникът Илья Глазунов, които имат апартаменти в курортния СПА комплекс „Уайт Коуст”, който е на близо 5 км от Каварна до голф игрището „Тракийски скали”. 

 
Евгений Кургин е роден на 5 юли в Москва. Има висше образование със специалност инженер-електромеханик. Той притежава още и международен сертификат от Асоциацията на международните търговски центрове в Женева, преминал е курс на обучение и във финансовата академия на Москва, кандидат на техническите науки, доцент, доктор по предпримачество. През октомври 1991 г. създава Руското застрахователно народно общество (РОСНО) и става негов генерален директор. От септември 1997 г. е вицепрезидент на Всеруския съюз на застрахователите, член е на експертния съвет по въпросите на застраховането към руската Дума и правителството на Москва. Сред отличията в личната му колекция са орден "За заслуги пред отечеството", Предприемач на годината, Човек на 2002 година, Личност на годината, Финансист на годината. Руският олигарх е женен, с двама големи синове.


Първият заможен чужденец, който се сдоби с имот в Каварненско е английският национал по ръгби Марк Куейтър. След него Джон Лоутън се сдоби с апартамент в комплекса "Роял коув" в Каварна. Собственик на жилище в града е и първият зам.-кмет на Смоленск Владимир Лабовски.