Давид Вия класира Испания на 1/2 финал

Архив Варна

03-07-2010, 20:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Испания е последният полуфиналист на Мондиал 2010 след победа с 1:0 над Парагвай.

С тази победа Европа постигна пълна победа над Южна Америка, след като Холандия, Германия и Испания отстраниха съответно Бразилия, Аржентина и Парагвай.

Последната среща от тази фаза на надпреварата ще се запомни с точното попадение на Вия и с 4 драматични минути. И всичко това през второто полувреме. Първото беше доста постно откъм положения.

В 57-та минута Пике задържа Кардосо в наказателното поле при един пряк свободен удар и Карлос Батрес от Гватемала посочи бялата точка пред Касияс. Потърпевшият застана зад топката, но стреля слабо и вратарят на Испания улови дузпата.

Буквално след втората минута съдията отсъди и наказателен удар за европейците. Давид Вия бе съборен в наказателното поле от Алкарас. Чаби Алонсо стреля и отбеляза, но съдията нареди ударът да се повтори след като поне четирима испанци навлязоха по-рано в наказателното поле. Второто изпълнение бе спасено от Вияр, а добавката на Рамос се отби от гредата. Резултатът остана 0:0.

Испанците продължиха да атакуват и определено търсеха победа в редовното време. Хубав пробив през центъра на Иниеста завърши с удар в гредата, топката отскочи към Давид Вия. Неговият удар първо уцели лявата греда, топката отскочи и се отби и от десния стълб и едва след това влезе за 1:0.

Парагвай се хвърли напред да изравнява, а испанците контратакуваха опасно. Нов гол обаче не падна и "Ла Фурия" за първи път в историята си се класира за тази фаза на Мондиал. Полуфиналът Германия - Испания е на 7-ми юли от 21:30.