Спас Русев: България е страна на неограничените възможности

Новините

12-12-2010, 10:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

България е страна на неограничените възможности. Това беше тактичният коментар на "сивия лардинал" Спас Русев, за влизането на Алексей Петров в политиката.

В интервю за първото издание на предаването "Тази сутрин", с което Лора Крумова дебютира в БиТиВи, Спас Русев заяви, че никога не е виждал Трактора през живота си.

Издание на Киплинг от 1895 г. е едно от най-ценните неща на човека „в сянка"  и близък приятел на Кирил Сакскобургготски.
Много и най-различни са хората в моя телефонен указател. В сферата на политиката съм най-ограничен, съпругата ми е по-влиятелна от мен. В български мащаб бих могъл да се обадя на всеки един, включително и на президента, с който сме родом от един град - Перник, каза Русев. Той уточни, че отдавна е излязъл от Перник и Лондон е градът, който има голямо влияние върху него.
Аз и до днес съм физкултурник, активно се занимавам със спорт, каза Русев, но отрече да е бил шофьор или пък човек от ДС. На въпрос за суетата той отговори, че е по-скоро взискателен.

Всичко беше пикантно през прехода. Негативната новина се продава по-добре, смята Русев. Срещата между Бойко Борисов и Ел Макферсън, организирана от него, не била лоша новина за нея, защото това била уникална възможност.
Никога не съм имал нужда да бъда близко до властта за лични облаги. Ако съм бил близък до някого, това е поради лични обстоятелства, посочи Русев.

Относно прословутата снимка на която бяха заснети трима души от правителството на Симеон Сакскобургготски и Иван Тодоров - Доктора на неговата яхта, Русев отговори, че „да, познавах Тодоров, но не бих го нарекъл приятел". Според Русев той самият не може да определя каква е тази история със снимката.

Имал съм някаква роля в решението на Симеон Сакскобургготски да се върне в България и мисля, че това беше правилно решение в онези години, мисли Спас Русев.

Смисълът да бъдеш в сянка, „сив кардинал" е да се облажиш по някакъв начин, а това при мен никога не се е случвало, категоричен е Русев.

Не е важно колко печелиш и колко имаш, а колко даваш обратно, смята Русев. Той съобщи, че през последните години е платил около 2 млн. лв. данъци. Не са достатъчни обаче парите, посочи Русев и даде пример, че с пари може да отидеш в дискотека, но не можеш да контактуваш с когото трябва.

Уважавам министър-председателя, каза Русев в отговор на въпрос как ще коментира Бойко Борисов.