3 години затвор за Вальо Топлото

Архив Варна

14-12-2010, 16:04

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Софийският градски съд осъди бившия шеф на "Топлофикация" - София, Валентин Димитров на три години затвор по обвинението за безстопанственост.

Според прокуратурата Димитров е изхарчил около 430 000 лева за рекламни материали и скъпи храни, а служителка на дружеството е използвана като чистачка в дома му. Димитров ще трябва да заплати 422 000 лева на дружеството, част от гражданския иск.

Съдът го призна за невинен, че е допуснал да се сключват договори за вземания, които не водят до реално събиране на средства, а само информират клиентите за задълженията им.

Заедно с Димитров подсъдими по това обвинение са бившите членове на борда на директорите - Георги Рогачев, Пламен Василев, Илко Йоцев и Георги Ненков. Всички те бяха оправдани изцяло от съда. След заседанието Димитров каза, че се чувства "прекрасно".  

Наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов коментира, че ще продължи да поддържа своята теза. Той не се ангажира с коментар на съдебното решение в оправдателната му част, преди да е прочел мотивите.  Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Софийския апелативен съд.