Тежка операция чака пострадалия при взрива зад метанстанция в Пловдив

Архив Пловдив

19-01-2012, 13:40

Автор:

Петко Солнецов

Всичко от Автора

Вторият пострадал от взрива още при първоначалния си преглед вчера е отказал хоспитализация. Неговите изгаряния са били 5%.

Кръвопреливания бяха направени на пострадалия вчера следобяд при взрив зад метанстанция на изхода на Пловдив, съобщиха от пресцентъра обслужващ лечебното заведение. 46-годишният мъж е с 50% обгаряния по тялото, като раните са много дълбоки, уточниха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги”. Пациентът остава в интензивния сектор, а утре предстои първата от поредицата операции, които ще му бъдат направени.

Хирурзите ще премахнат мъртвата тъкан на левия крак и лявата ръка. За да въстановят кожата на пострадалия, ще използват свободна кожна тъкан от тялото му. През следващите седмици предстоят операции на десния крак и седалището на пострадалия.

Вторият пострадал от взрива още при първоначалния си преглед вчера е отказал хоспитализация. Неговите изгаряния са били 5%.

След спешна животоспасяваща операция в КАРИТ на УМБАЛ „Свети Георги” се възстановява единият от пострадалите днес при катасатрофа на кръстовището на бул. „Дунав” и ул. „Васил Левски”. Мъжът, който е шофьор на един от сблъскалите се автомобили, е имал разкъсване на черния дроб и пространството между задната коремна коремна стена и серозната ципа, която покрива коремните стени. В момента е в стабилно състояние.

Спътничката на пострадалия е били приета и прегледана в Спешното отделение на болницата с контузия на главата и комоцио. Жената е отказала предложения й болничен престой от 1-2 дни - което е стандартна хоспитализация за наблюдение на състоянието.