Еднократната помощ за бебе в Приморско от 2000 на 500 лева

Архив Бургас

16-02-2012, 12:57

Снимка:

Интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Предложението  новородените в община Приморско да получават еднократна помощ от 2000 лева беше направено от Димитър Димитров преди 6 години. 

На 500 лева пада еднократната премия за новородени в община Приморско. Промяната в Наредбата за отпускане на помощи  на жителите на общината беше гласувана по време на редовна сесия на общинския съвет.

Драстичната разлика в сумата от последните 5 години е с 1500 лева надолу. До сега в морската община средствата за подпомагане отглеждането на новородените беше 2000 лева.

Сега според норедбата на децата, родени след 31 декември 2011 г., ще бъде отпускана еднократна помощ от 500 лева. Право на тази помощ ще имат само родители, които са с постоянен адрес в община Приморско, живеят на територията на общината и към датата на раждането на детето поне единият от тях е живял тук през последните 5 години. Заявление за получаване на помощта родителите трябва да подават в срок до 3 месеца от раждането на детето.

По време на гласуването като общински съветници присъстваха и двамата екскметове на Приморско – Лиляна Димова и Димитър Димитров. Тази и останалите 12 точки от дневния ред на сесията бяха единодушно приети от членовете на общинския съвет