Промениха тричането! 5 кучета цопнаха в реката, но без да се въртят

Архив Бургас

25-02-2012, 16:02

Снимка:

БургасУтре

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

5 кучета цопнаха в реката, но вместо по традиционния начин да ги завързват на въжета и да ги пускат от високо, местните директно метнаха четириногите във водата.

Крачка назад направиха жителите на Бродилово и вместо да тричат кучетата си според вековната традиция, те само ги метнаха в реката.

5 кучета цопнаха във водата след като лично стопаните им ги хвърлиха вътре. Животните изскачаха от рекичката за не повече от минута. Стряскащият обичай да завързват четириногите и да ги спускат във водата с бясна скорост не се състоя.

Не повече от 30 защитници на животните пристигнаха в селцето, за да протестират мирно срещу "варварското отношение" към четириногите. Те изразиха обаче съмнения, че след като си тръгнат местните все пак ще направят тричането по познатия вече в цяла Европа сценарий.

Местните обясниха, че са решили да изпълнят традицията си в новия модифициран вариант, за да не злепоставят кмета, който е издал забранителна заповед за тричането. Те обаче бяха разочаровани, че така постепенно традициите им отмират.

Няма човек в Бродилово, който да е против тричането, прави се за здраве и берекет през годината, коментираха хората.

Това е варварство и трябва да спре, още повече, че и законът го забранява, аргументираха се от организациите за закрила на животните.

За спазването на реда на място бяха изпратени 10 униформени от районното в Царево и от Гранична полиция. За щастие до сблъсъци не се стигна.