Емил Велев: Парадокс! Левски не си иска юношите, но и не ни ги дава

Архив Пловдив

29-02-2012, 09:35

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Специалистът още не е изгубил надежда, че Ангелов и Гочев ще останат на „Лаута”

 

Треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев се чуди защо Левски спира развитието на юношите си Янко Ангелов и Тодор Гочев. Двамата юношески национали са желани от Кокала на „Лаута”, като младоците се готвеха под негово ръководство още от декември. От началото на тази седмица обаче Ангелов и Гочев се присъединиха към юношите старша възраст на пловдивския клуб, тъй като правата им все още се държат от Левски.

 

„Недоумявам защо Левски спира момчетата да играят и да вървят нагоре във футбола. Това е парадокс, защото не им предлагат професионални договори, което показва, че не ги искат на „Герена”. Но и не ги пускат да се развиват в друг клуб, след като в Локомотив (Пд) ги искаме. Надявам се до няколко дни нещата около двамата да се разрешат положително най-вече за играчите”, коментира Емил Велев, който е легенда на Левски, а като треньор изведе „сините” до титлата през 2009-а год.

 

Както е известно, миналото лято от „Герена” обвиниха именно Велев, че е пратил Ангелов и Гочев в израелския Ашдод, с който в крайна сметка се разминаха с договори. Според запознати Левски иска 80 000 лв. от Локо(Пд), за ги пусне на „Лаута”, тъй като играчите нямат навършени 23 години. Ръководството на „смърфовете” се опитва да се договори с колегите за значително по-малка сума, но към този етап нещата клонят към провал.