Темида през март: Делото „Хелп” пак отначало, Динко Сменовски и групата на Джубрилов пред финал

Архив Бургас

29-02-2012, 16:53

Снимка:

Ясен Минев /вляво/ малко преди началото на процеса миналия март.

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Процесът срещу Ясен Минев стартира за трети път, тъй като магистратите признават обвиняемия за невинен, но горната инстанция връща делото за ново разглеждане.

За трети път отначало ще започне делото срещу Ясен Минев, обвинен за смъртта на чужденец пред несебърската дискотека „Хелп” през лятото на 2007-ма.

Процесът стартира за трети път в Бургаския окръжен съд, тъй като магистратите признават обвиняемия за невинен, но горната инстанция връща делото за ново разглеждане. Делото е насрочено за 8 март.

На 13-и пък магистратите ще заседават в процеса срещу Методи Евтимов, обвинен за смъртта на ватерполиста от Царево Ивайло Коев. Според прокуратурата подсъдимият умишлено ударил Коев пред дискотека в Приморско и по непредпазливост го убил.

5 месеца след адското меле на пътя за Долно Езерово започва процесът срещу 24-годишния Мариан Начев, който уби трима на пътя на 5 септември м.г. Младият мъж седнал зад волана с 1,79 промила в кръвта. Според прокуратурата случаят е особено тежък, тъй като отне живота на 6-годишно дете и двама възрастни. Делото е насрочено за 7 март.

Прокуратурата ще доказва вината на Динко Сменовски, подсъдим за убийството на бизнесмена Георги Танев в две  поредни заседания  на  23 и 26 март. Очаква се да се изслушат вещи лица и да продължат разпитите на свидетели по делото. Ще се прочете и тройната съдебно психиатрична и психологическа  експертиза.

На 12 март пък в съдебна битка отново ще се изправят семейството на родилката Полина Димова, която почина в бургаската болница, и тримата доктори, подсъдими за смъртта й.  В средата на януари съдът не можа да реши дали акушер-гинеколозите д-р Сияна Драгнева и д-р Нина Добрева, както и хирургът Александър Маджуров, са виновни или не и върна делото във фаза на съдебно следствие.

В последните три дни на март ще се гледа процесът срещу Любен Джубрилов и бандата му. Шефът на  българската ММА  федерация е съден задочно като бос на престъпна група за лихварство и рекет.  Очаква се делото вече да приключи.