Петър Величков:ЦСКА са смешници! Локо (Пд) трябва да им плати само 75 бона за Караджов до 31 март 2013 год.

Архив Пловдив

30-03-2012, 08:24

Снимка:

prosport.bg

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

„ От „Армията” още не са превели дължимите 31 000 лв. на Иван, ще заведем нов иск срещу „червените” за още 25 000 лв”обяви адвокатът на вратаря на „черно-белите”

ЦСКА сътвори поредното безобразие в опита си да избегне плащане на 400 000 лв. на Локо (Пд) за защитника Пламен Крачунов. „Червените” трябва да преведат парите на „черно-белите” до утре, за да получат лиценз за следващото първенство. Вместо това обаче от „Армията” в сряда са изпратили документ до БФС , претендирайки за 326 000 обезщетение за обучението на вратаря Иван Караджов, който премина на „Лаута” през зимата. ЦСКА настоява Локо (Пд) да им плати въпросната сума 22-годишния страж. Както е известно, Караджата акостира при „смърфовете”, след като разтрогна по вина на клуба с ЦСКА. След това  армейците  заведоха  гражданско дело срещу вратаря, тъй като според тях е разтрогнал договора си неправомерно. В крайна сметка обаче от БФС признаха вратаря за прав и той бе картотекиран за Локо (Пд). ПловдивУтре потърси   адвокат Петър Величков, който защитава интересите на Караджов:

„ЦСКА са непоправими. Вече 15-20 години се занимавам с тях и винаги имат някакви претенции, които ги виждат само те. Просто стават смешни, вършат глупост след глупост. В ЦСКА или нямат пари, или са много глупави. Предоставили са пред Спортно-техническата комисия на БФС, както и пред Лицензионната някакъв документ, който дори не е ясно формулиран. Претендирали за 326 000 лв за обучението на Караджов. Съгласно въпросния документ сумата включва всички заплати, които Караджов е получил докато е бил играч на ЦСКА, дори и тези, които му дължат, премиите,екипи, платени осигуровки  и какво ли още не. Да, но компенсацията за обучението на Караджов е фиксирана и се равнява на 75 000 лв. Просто правят контра на искането на Локомотив (Пд) за парите, които дължат на пловдивския клуб за Пламен Крачунов. Но има една много съществена разлика. ЦСКА трябва да плати на Локо (Пд) сега, тъй като финансовият отчетен период вече е приключил и ако „червените” не платят , остават без лиценз за следващото първенство. Въпросният финансов отчетен период по отношение на трансфера на Караджов на „Лаута” не е приключил и затова пловдивчани могат да платят за него чак на 31 март догодина. Внесох  в БФС становището на Локомотив  (Пд)  по казуса . ЦСКА трябваше да се обърнат към Локо (Пд) по този въпрос, а вместо това с някакъв документ с неясна формулировка са се оплакали в Спортно-техническата и Лицензионната комисия. БФС не е място за психически излияния и оплаквания.”, коментира пред ПловдивУтре адвокат Петър Величков.

Той призна, че на всичкото отгоре от ЦСКА все още не са платили дължимите заплати на Караджов, заради които вратарят  разтрогна по вина на  клуба с „червените”.

„ЦСКА дължи на Иван 31 000 лв. за 2 месеца и 17 дни. Не са му оформили и необходимия образец за пенсиониране и трудовата книжка по член 226 от Кодекса на труда. Това ще позволи на Караджов да претендира за допълнителна сума, равняваща се на трудовото му възнаграждение, което означава, че ще може да ги осъди за още 25 000 лв., а с другите разходи по делото, които ЦСКА ще има ,сумата може и да достигне до 75 000 лв, колкото е компенсацията за „червените” за обучението му. След като Иван получи тези пари спокойно ще може да им плати  обезщетението, което от „Армията” искат за него от Локомотив (Пд)”, обясни Величков.