Бургас в очакване на новата Шампионска лига за деца

Архив Бургас

05-04-2012, 11:08

Автор:

gong.bg

Всичко от Автора

Купи, медали, грамоти и куп други приятни изненади обещават организаторите, които с дейността си досега имат подкрепата и на БФС, спортното и образователното министерство, БОК. 

С изключителен трепет стотици бургаски деца в ранна детска възраст очакват третата Шампионска лига по футбол под шапката на ДФК „Звездичка”, община Бургас и БФС.

Предстоящото издание след близо половин месец ще е първото за годината, а предишните две бяха през септември и декември и подействаха като “десета степен по Рихтер” за малките дарования и техните най-верни фенове, сред които редица футболни специалисти които цъкаха одобрително с език.

Заради солидния брой участващи детски градини- общо двайсет и четири на брой, пролетния турнир ще протече в шест квалификации и финална фаза. Началото е на 28 април в спортен комплекс „Славейков”, а финалите са на тринайсти май преди обяд в спортен комплекс „Изгрев”. На тази дата следобед ще има се проведе и състезание между шест тима от бургаски училища. Патрон е кмета Димитър Николов.

Купи, медали, грамоти и куп други приятни изненади обещават организаторите, които с дейността си досега имат подкрепата и на БФС, спортното и образователното министерство, БОК. Техни представители обещават, че ще бъдат неотлъчно на мачовете за да видят на живо усвоеното в тренировките под ръководството на Петър Алексиев, Тодор Топалов, Нено Ненов, Йоско Йосков, Господин Господинов и Иван Дончев. Ако не е възпрепятстван професионално с клубния си отбор, почетния президент Анатоли Нанков също ще води самостоятелна формация.

Голямата изненада са ушитите около хиляда екипа в различна цветова гама - тениски, шорти и чорапи за продуктивната детска футболна школа от морския град. Красивата екипировка ще остане за нуждите на различните учебни заведения в Бургас, а дарението се прави от широко известни две компании със сериозен бизнес потенциал, а стойността е в размер на петцифрена сума. Фирмата пък която изпълнява поръчката е също толкова популярна и е бургаска.

Публично „Звездичка” ще изрази подкрепата си за капитана на националния тим Стилиан Петров както го направи вече в клубия си сайт www.dfc-zvezdichka.com и социалната мрежа.

Заради повишения заряд за предстоящата Шампионска лига и по молба на родителите, тази събота и неделя/7 и 8 април/ тренировките на откритото игрище до ОУ „Елин Пелин” ще са безплатни- от 9 до 10 часа, а в спортен комплекс „Славейков”- също гратис в същия часови пояс ще са заниманията на датите 8, 14 и 15 април.

Ето и пълната програма на детския турнир

1 Кръг

Дата: 28.04.2012г.

От 10:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Славейков”

Отбори участници:

„Коледарче (Долно Езерово), „Морска звезда”, „Златна рибка”,„Изгрев”

2 Кръг

Дата 28.04.2012.

От 14:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Славейков”.

Отбори участници:

„Иглика” , „Златно ключе”, „Радост”, „Детелина”

3 Кръг

Дата 29.04.2012г.

От 10:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Славейков”. Отбори участници:

„Чайка”, „Ран Босилек”, „Пламъче”, „Славейче”

4 Кръг

Дата 29.04.2012г.

От 14:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Славейков”

Отбори участници:

„Звънче”, „Синчец”- Банево, „Ален мак”- Сарафово, „Звездица”

5 Кръг

Дата 12.05.2012г.

От 10:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Изгрев”. Отбори участници:

„Раковина”, „Здравец”, „Моряче”, „Синчец”-Бургас

6 Кръг

Дата 12.05.2012г.

От 14:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Изгрев”. Отбори участници:

„Делфин”, „Брезичка”, „Райна Княгиня”, „Веселушко”

На 13.05.2012 г. Финалната шестица между детските градини - 10:00 часа на игрище 2 в спортен комплекс „Изгрев”.

Следобед на същия ден от 14:00 на игрище 2 в спортен комплекс „Изгрев” е и училищния турнир от първи до трети клас. Участници:

„Димчо Дебелянов”- с два отбора, „Климент Охридски”, ”Петко Росен”,Константин Петканов” и ”Елин Пелин”.