“Ще те обичам – само ме вземи” събра 2 кучета с новите им стопани

Архив Бургас

07-04-2012, 13:27

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Доброволци към бургаския приют изкараха на нестандартна разходка в Морската 8 кучета в акцията на неправителствените организации „Спаси приятел”, „Мисия Феникс” и общината.

Макс е едно от онези кучета, които по една или друга причина са попаднали на улицата. Днес обаче симпатичният пес имаше късмет, защото беше едно от осиновените кучета на първата инициатива „Ще те обичам – само ме  вземи”.

Доброволци към бургаския приют изкараха на нестандартна разходка в Морската 8 кучета в акцията на неправителствените организации „Спаси приятел”, „Мисия Феникс” и общината.

Така евентуалните бъдещи собственици могат да видят животните  в естествената им среда, как се държат сред хора, да поиграят с тях и да ги опознаят. Много често самото осиновяване става след няколко дни, обикновено харесват едно куче, но не го взимат веднага, обяснява Гергана, една от доброволките, която от миналото лято редовно помага на организацията.

 Дали Макс е бил изгубен или изпъден, не е ясно, но персоналът на бургаския приют е категоричен, че е кучето е живяло в домашна обстановка. 

„Пускахме обяви, но никой не го потърси и затова бързаме да му намерим стопанин”, разказаха съдбата му от приюта. Според ветеринарните прегледи той е млад – на 1,5-2 години. Освен това има хигиенни и социални навици,  кастриран е и е изключително дружелюбен. 

Макс показа добър характер, но и твърдост и точно с това спечели новия си собственик – Илиян Новев. Сега Макс ще се разполага в двора на къща в Дебелт, която обаче ще дели с домашния котарак.

„От 30 години гледам кучета, последната ми немска овчарка почина. Трябва ми пазач за къщата”, разказа Новев докато опознаваше новия си четириног приятел.

Още едно семейство си тръгна с домашен любимец в съботното утро.  Дългокосместата Сузана е на 2-3 години, дребна на ръст и стана избраница на 3-годишната Вероника и батко й Емилиян.  Децата нямаха търпение да подържат новия си любимец и обещаха много да се грижат за нея и да я разхождат.

„Не знам дали ще я прекръстим. Това ще го реши семейният съвет. Сега ще има един период на адаптация и от двете страни”, каза с усмивка майката Стела Велева.

Още 6 кучета очакват своя дом в първия ден на изложението. Утре от 10 часа пред Пантеона доброволците отново ще изведат обитателите на приюта с надежда да им намерят подходящи стопани.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен