Испания приема националите ни по киокушин

Спорт

10-05-2012, 19:34

Снимка:

chernomore.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненецът Александър Петров в кат. до 70 кг. ще гони медал при мъжете

В Сарагоса (Испания) утре и в събота предстои 26-ото европейско първенство по киокушин за мъже и жени на KWF (Kyokushin World Federation) и 12-ият открит шампионат на Стария континент за юноши и девойки.

За него Българската карате киокушин федерация прати голяма група бойци, които да затвърдят мястото ни сред елита на Европа в най-твърдия стил, съобщи сенсей Пролет Василева – секретар на БККФ, цитиран от chernomore.bg
При мъжете в кат. до 70 кг е варненецът Александър Петров, както и Иван Команов (Пловдив) и Деян Братков (Черноморец). В битките при 80-килограмовите са Милуш Драганов (Първомай) и Николай Йоргов (София). Александьр Команов (Пловдив), Емил Сталев (Първомай) и Никола Георгиев (Бургас) са в кат. до 90 кг. Надпреварата на свръхтежките (над 90 кг) е с участието на Христо Георгиев (Габрово) и на варненеца Йордан Янев.
При жените до 55 кг на татамито излизат Назифе Сабри (Стара Загора) и Станислава Бойчева (Бургас). В кат. над 65 кг е Александра Маринова (Черноморец).
Сериозно е присъствието и при подрастващите. Във възрастовата група на между 12 и 13 г.са Стилян Петков (Левски, 40 кг), Ивайло Маринов (Бургас, 50 кг) и Георги Комсийски (Пьрвомай, 60 кг). При момичетата между 14 и 15 г. ще видим Габриела Мирчева (Бургас, 50 кг), Василена Кузмова (Пьрвомай) и Михаела Иванова (Бургас) – над 50 кг. Пак в тази възраст, но при момчетата в кат. до 55 кг са Кристиян Дойчев (Ямбол), Илиян Стребков (Велико Търново) и Александър Йорданов (Варна, представител на KWF). В кат. до 65 кг са бургазлиите Андрей Андреев и Беркджан Шен. При по-големите (16 – 17 г.) момичета в кат. до 50 кг е Айшегюл Шен (Бургас). В надпреварата на силния пол в кат. до 60 кг са Дилян Николов (Бургас) и Айсун Адем (Шумен). В кат. до 70 кг са Яни Стоянов (Черноморец), Красимир Петров (Бургас) и Стефан Тодоров (Габрово). Генади Стоев (Първомай), Ангел Вецов (Русе) и Кристиян Стойнов (Стара Загора) са в кат. над 70 кг.
Треньори са наставниците на тима на БККФ Иван Иванов, Живко Андреев и Драган Драганов. Доктор е Иван Казмин. В делегацията са още шихан Христо Трайков (вицепрезидент на KWF), Павел Георгиев и Таньо Танчев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен