SUPERDANGEROUS с Кофеин в Stage 51

Архив Пловдив

04-06-2012, 16:24

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Пловдивската група представя своя макси сингъл в центъра за сценични изкуства на 9 юни, събота

Вход свободен и CD за подарък очакват приятелите на група COFEIN на 9 юни в Stage 51.

Центърът за сценични изкуства събира петимата от пловдивската банда за промоцията на новия им макси сингъл "SUPERDANGEROUS".

Придържали сме се изцяло към новия си стил. Някои го определят като съвременен американски алтернативен метъл, разказва мениджърът на групата Цветан Карабов.

СD-то включва три песни: Never give up, Addicted to you и Superdangerous. Вокал е неповторимата Едит Унджиян, Цветан Карабов и Петър Тодорав са с китарите, Атанас Атанасов е на баса и Петър Марков - на барабаните.

За да подгреят феновете си, петимата вече се снимаха в  „Денис и приятели“.

Имахме интересна среща с водещия на „Панорама“, Бойко Василев гостуваше на предаването, мисля, че дори ни стана фен. Гледайте ни на 5 юни, за да добиете малка представа какво да очаквате в събота, продължават от групата.

Бандата съществува от 2003 г. В началото, като повечето по това време, свирихме поп-рок под името "Тирамису". Извадихме и няколко парчета на български. Бяхме избрани за БГ-Таланти по БГ-Радио, участвахме на Евровизия и стигнахме до финала на международния поп-рок конкурс "Сарандев".  В един момент обаче стана ясно, че оставаме далеч от тенденциите на световните сцени. В България стиловете винаги са закъснявали, но сега, с интернет и всичките останали технологии, няма как да не сме в час. В момента залагаме на най-модерното и комерсиалното. Накрая решихме да правим музиката, която ни харесва и така се роди "COFEIN", разказва Цветан.

Първият ни сингъл, песента "So Beautiful", дебютира на първо място в класацията "Каменица рок 40" по радио Z-Rock. Класира се и на полуфинала на международния конкурс “ISC 2010”, нареждайки се сред 70-те най-добри рок песни в света за 2010г.

Албумът ни ще е готов до края на годината, ще е от изцяло нови парчета. В момента готвим трибют на Guns' N' Roses, с който ще направим турне по морето. Живот и здраве, към края на годината, може да зарадваме феновете си с още едно турне - този път с парчетата от албума.

Подгряващи на промоцията ще са SOUNDBLEED и DOWNER KILL.

И двете банди са изцяло от млади хора, възпитаници на музикалното училище в града.

Пеем само на английски, за благозвучие. Напредваме с авторските песни, определят ни като new wave metal corn, обяснява вокалът на Downer Кill. Кръстили сме се така, за да символизираме убийството на лошото настроение, шегуват се от групата.

Soundbleed са четирима-Георги Паунов-вокал, Георги Аргиров-бас и вокал, Георги Ковачев-китара и Димитър Пенчев-барабани. Заедно са от 2007 година, до момента имат три албума предимно с авторска музика.

Името ни го измисли приятел, нещо като разпръснат звук е, свирим в стил британски и американски рок. Вдъхновява ни какво ли не, всеки пише музика и текстве по душа и сърце и се получава интересен резултат, споделят момчетата.

Бандите се събират в събота, 9 юни, Stage 51 отваря врати в 18 часа, входът за промоцията е свободен, няма възрастови ограничения.