Бум на круизите с луксозни яхти под наем

Архив Бургас

06-06-2012, 17:38

Снимка:

blog.galeriatour.com

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Повишеният интерес е заради суператрактивните цени от 468 евро на човек на седмица.

Бум на резервациите за нови, големи и модерни ветроходни яхти, отбелязват от Българското круиз общество. Повишеният интерес е заради суператрактивните цени от 468 евро на човек на седмица.

Тази година икономическата криза изстреля във висините броя на резервациите за нови, големи и модерни ветроходни яхти, управлявани от български капитани. Оказва се, че при резервация на яхта човек спестява много повече, отколкото при стандартизираните масови туристически ваканции, в това число курортите, хотелите и круизните кораби.

По тази схема се спестяват пари за самолетните билети до мястото на курорта или круиз терминала, сумата за хотелските нощувки преди или след круиза с кораб, както и разходите за наземни трансфери.

Улесненията за този вид пътешествия по вода са липсата на ограничения за багаж, тъй като се пътува със собствения автомобил, близостта на марините за яхти в южна Гърция и по Адриатическото крайбрежие на Хърватска, български капитан, който се грижи за управлението на яхтата. Не е необходим никакъв предварителен опит от страна на клиента, а плаването е в защитени акватории от острови, в най-добрата част от годината, без риск от морска болест. 

Китните малки островни селища с барове и таверни, романтиката, многобройните лазурни закътани заливи, плажове и пещери достъпни само откъм морето, както и персоналното отношение навсякъде, са абсолютен антипод на масовите стандартизирани туристически продукти. В допълнение всяка вечер сте на различен остров, в различна таверна или бар недалеч от вашата яхта.