Във вихъра на горещото лято с много музика...

Архив София

27-06-2012, 17:11

Автор:

Миролюба Евтимова

Всичко от Автора

Изберете своето лятно събитие, от което да съберете летни емоции и красиви спомени!

Лятото започна, хората се съживиха и музиката е на макс. След взривилите българската публика Loud Festival и Elevation, предлагаме ви да си изберете следващата музикална дестинация. Пригответе се за силни ритми и горещи емоции!

Tudo Brazil festival
Страстна бразилска музика и танци, традиционната кухня и завладяващи изпълнения ще направят лятото в София още по-горещо по време на Tudo Brasil Festival 2012. Фестивалът, който се провежда за първи път в България с подкрепата на Посолството на Бразилия, ще се състои от 27 юни до 1 юли в столицата и ще покаже вълнуващата бразилска култура в цялото нейно многообразие. Събитието е безплатно и ще забавлява участниците с различни инциативи и събития: творчески работилници, концерти, кино и изложба.

A to Z jazZ
От 28 до 30 юни Докторската градинка в София ще се превърне в градината на джаза. Виновникът за това е второто издание на фестивала A to JazZ, който ще ни представи азбуката на този стил музика - от рождението му до днес. Култовите британци Reel People, соул изпълнителят Frank McComb, както и номинираната за Грами през 2011 американка N`Dambi са имената на фестивалните хедлайнери. Преди тях, на сцената на A to JazZ ще се качат бандата за алтернативен джаз и фънк High Time (България), певицата Рут Колева и младата банда SouthWick. Подгряващите DJ сесии са поверени на DJ Marten. Събитието е безплатно, така че, фънк, соул и джаз фенове, очакват ви приятни мигове!

Sozopol July Morning Fest
Стягате ли вече багажа за плажа? Чака ни страхотно време за танци! На 29 и 30 юни Созопол ще бъде озвучен от летни ритми. Line up-a на феста се състои от Black Coffee, Tortured Soul, Tri O Five, DJ Spinna, Osaka Monaurail, Beloslava и други изпълнители. Музика в стиловете Soul, Dance, Funk, Disco, Lounge, Jazz ще звучи 48 часа нон стоп, а на сцената ще се качат 9 банди и 15 диджеи. За 75 лв (85 с място за палатка) ще можете да се насладите на всички тях. В Созопол се очертава един тацувален джулай!

Wake ЪП! festival
"Immortal tradiotions" е мотото на тазгодишния open air до гр. Куклен, Пловдивско. От 29 юни до 1 юли посетилите ще се забавляват на най-различни стилове като Hip Hop, Beatbox, Ambient, Progressive trance, Chill out, Tech House, Reggae-Ragga, Punk, Drum & Bass, Dubstep, Breakbeat, Acoustic, Balkanbeat и др. Сред изпълнителите са Ragga One, Wosh MC, SPENS, Electro Pioneer, Dj Pikebass, Marshmellow, Sotkata и още. Сутрините ще бъдат посветени на йога, а дните не само на бира и лежане, а на спортни задания, литературни четения, лекции в гората. Уъркшопове, джем сешъни и всякакви творчески прояви са поощрени. Ще има и маршрути за езда и представяне на българския фолклор с носии и музика. Всичко това, заедно с визуализации, сценично осветление и какво ли още не ще можете да посетите за символичната цена от 10 лв.

Джулай морнинг в Бургас
Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд, The Pomorians и Джанго Зе са само част от дългия списък музиканти, с които Бургас ще посрещне първия юлски изгрев на слънцето. Концертът започва още в 19,30 на 30 юни и ще продължи до първите лъчи на първото юлско слънце, което, естествено, по традиция ще бъде посрещнато с песента "July Morning" на Юрая Хийп. Централната алея на Морската градина пък ще се превърне в „Алея на творчеството и свободния дух”. Тя ще бъде украсена с висящи музикални инструменти, подходящо осветление, ръчно направени аксесоари, улични музиканти, ретро кола. Ще има още изложба на бургаски фотографи със снимки от предишни Джулаи, студиа за татуси и пиърсинги, танцьори с огън и други забавления. За 22,10 часа пък е насрочено масово пускане на летящи фенери. Със сигурност ще бъде интересно, така че ако обичате творческата атсфера, съчетана с българска музика, не пропускайте.

Егуля Фест
От 29 юни до 1 юли в Плана планина Zionlionz soundsystem, Brokoli, Marshmellow, xDEx и други електронни изпълнители ще забавляват феновете на еко фестове. За нула лева посетилите ще изживеят няколко природни дни с рекичка, богата българска кухня, детски кът, горски бар и, разбира се, много музика. С осигурен паркинг, места за огнища и спорт, хубавите емоции са сигурни. А и е наблизо, стига се с градски транспорт - автобус N70, така че тези от вас, които ше останат в София за Джулай морнинг, да не се чудят дълго.

ФЕСТ-ЗАРЯДКА в парк Заимов
На 6 юли от 16 часа софиянци и гостите на столицата ще могат да се потопят в електронната музика на открито. H.M.S.U. организира парти в симпатичния парк Заимов, входът е безплатен, а бира има навсякъде наоколо. Какво повече да иска човек?! Само да отиде и да потанцува със SKILLER, OGONEK, ACIDTRIP, KONSPIRATOR и други имена от българските dj-среди.

Broken Balkanz
Летният фестивал на открито, организиран за 12-а поредна година отново от H.M.S.U., ще посрещне феновете на drum'n'bass музиката и приключенията под звездите в местността “Кариерите” в полите на Витоша. Тази година събитието е от 13 до 15 юли. За нормалната цена от 20лв (30лв на входа) отишлите ще могат да се насладят на изпълнителите от българския лейбъл. Има осигурен кемп, безплатен охраняем паркинг и барове.

Kavarna Rock
Бъдете готови за нова порция тежка музика, пристигаща директно от столицата на рока - Каварна. Sebastian Bach,  Dio Disciples, Glenn Hughes, Lizzy Borden, Michael Schenker и Kamelot ще свирят пред феновете си от 13 до 15 юли. БТР и Д2 също ще отбележат присъствие. Тридневният билет струва 100 лв. Освен концертите, за присъстващите са осигурени и странични забавления - срещи с изпълнителите за автографи, плажен волейбол и футбол, а специално за ценителите на женската красота и конкурс "Мис Каварна Рок".

Artmospheric Festival
За шеста поредна година на наша територия се организира алтернативният музикален Artmospheric festival. Събитието ще се проведе в периода от 13-16 юли в местността над хижа Тръстена, Стара планина. На главната сцена ще се изявят Aes Dana, Brando Lupi и Tengui, като ще има още много изпълнители и диджей сетове. Целта на събитието е увеличаване броя на младите хора, които изразяват отношение към актуалните еко проблеми като глобалното затопляне и унищажаването на природните блага. Музикалната програма ще бъде разчупена с интересни и полезни уъркшопове в сферата на екологията, нощно кино, светлинно шоу, инсталации, пърформънси и други. Билетите са 40 лв, а на място - 50.

East Noise Attack
на 27 и 28 юли във Варна ще звучи тежка музика. Three Lions Pub ще бъде домакин на осмото издание на пънк-харкор-мeтъл феста East Noise Attack. Vendetta, Last Hope, Drive Your Life, Il Pasaro, Brain Terror, Cold Breath, A-Moral и други групи ще загряват почитателите си. Цената за един ден ще бъде 10 лева, а за два - 15 лева. Продажбата е  само на входа. И двата дни са с начален час 19:00 ч. Aко ви се прави пого, значи това е вашето място.

Solar Summer Festival
Диджей №1 в света David Guetta и Tiesto ще делят една сцена на тазгодишното издание на най-големия фестивал за електронна музика у нас – Solar Summer Festival. На 27 юли David Guetta, приеман като икона на съвременната поп сцена, ще застане зад пулта на стадиона в Несебър за първи път в България, за да представи невероятното си шоу. Tiesto – холандската мегазвезда - ще представи поредния си спектакъл на 28 юли. През последните три години той беше сред специалните гости на фестивала. Цените на билетите са 70 лв за двете вечери и 45 лв за една.
Седмица след концертите в Несебър, Solar ще има своя отделна сцена Solar Dance Arena в рамките на Spirit of Burgas. За там вече са осигурени друга плеяда звезди от света на електронната музика, които стилово ще обогатят музикалната програма на Spirit. На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден най-обичания хаус диджей у нас – Mark Knight, а финалът е запазен за техно идолите Richie Hawtin и Dubfire.

SPIRIT of Bourgas
И в средата на лятото крайморския град ще бъде взривен от музика. Моят личен фаворит след Elevation, представям ви Spirit of Bourgas! От 3 до 5 август ще имаме възможност да видим Busta Rhymes, Tinie Тempah, The Prodigy, Sum 41, Korn, Chase & Status и Gentlemen на main stage. Solar Dance Arena, част от Solar Summer Festival, също не ни разочарова с Armin van Buuren, Mark Knight, Richie Hawtin и Dubfire. Full pass-a за трите дни е 200лв, а само за Spirit - 130.

Red Hot Chili Peppers
За такова градиозно музикало лято е нужен и грандиозен завършек. Затова, приятели, пригответе се за лют концерт! На 1 септември култовата рок банда Red Hot Chili Peppers пристига за първи път в България от 20:00 часа на столичния стадион "Георги Аспарухов", който ще предложи своя пълен капацитет от 40 000 души. Шоуто на групата е спирка от мащабното световно турне в подкрепа на десетия й студиен албум - I'm With You. Билетите са на цени от 70 до 150 лв.

Park Live Fest
Още едно събитие, което е трудно за изпускане. Basement Jaxx DJ set, Pete Tong, Henrik Schwarz, Paul van Dyk и други изпълнители ще показват умения в третото издание на фестивала ParkLivе, което ще се проведе на 6 и 7 септември 2012 в парковото пространство до Терминал 2 на Летище София. Тази година като съорганизатор на фестивала ще се включи класираният на 12-то място в Топ 100 на най-добрите клубове в света – Yalta Club. Билетите за два двата дни са 55 лв, а за един - 35 лв.