В Стара Загора е открита най-голямата фитнес площадка на открито на Балканите

Архив София

20-07-2012, 16:26

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Поставени са 18 комбинирани фитнес уреда, един комбиниран фитнес уред за деца от 6 до 12 г., лостове и успоредки. Те са подходящи за млади и възрастни хора, за рехабилитация и спорт.

На върха на парк „Митрополит Методий Кусев” (Аязмото) в Стара Загора официално бе открита най-голямата и модерна у нас и на Балканите фитнес площадка на открито, която е съвместна инициатива на Община Стара Загора и „Мини Марица изток” ЕАД.

Лентата прерязаха кметът на града Живко Тодоров, кметът на Страсбург Ролан Рийс, изпълнителният директор на „Мини Марица изток” ЕАД инж. Евгени Стойков и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

Тази нова придобивка е много важна за нашия град, каза по време на откриването кметът Живко Тодоров. Спортът е здраве и тези изключително модерни съоръжения дават възможност на всеки един човек да прекарва свободното си време спортувайки.

83 000 лв. е сумата, която осигури „Мини Марица изток” ЕАД за изграждане на фитнеса на открито. Той е част от мероприятията, с които през тази година се отбелязва 60-годишнината на дружеството.

Зам.-министърът на спорта Иван Ценов благодари на „Мини Марица изток” за финансовия жест и създадената възможност за развитие на масовия спорт.

Приветствие към присъстващите на събитието отправи и кметът на Страсбург Ролан Рийс, който пожела на всички да се възползват максимално от тази ценна за града спортна площадка.

Фитнесът на открито е с обща площ 681 кв. м. Монтираните уреди са от най-високия клас за фитнес оборудване.

За по-висока безопасност уредите са монтирани върху ударопоглъщаща каучукова настилка. Изградени са алеи, оформени са зелени площи, поставени са пейки и осветителни тела. Информационна табела дава пълна информация за достъпа и безопасността при използване на уредите.

Достъпът до фитнес площадката е напълно свободен, като община Стара Загора ще осигури поддръжката и охраната на обекта, съобщи агенция "Фокус"