Карнавалът на Рио дойде с приказни костюми и акробатики на ръба на гравитацията

Архив Бургас

06-08-2012, 16:17

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Съвършена хореография, бойното изкуство капоейра и денс купон с публиката в края на шоуто превърна сцената на Летния театър в истински празник снощи.

Мистични етно танци, древна култура и традиционна музика пренесе карнавала на Рио и екзотиката на Бразилия само на метри от морето в Бургас.

Грациозни мулатки дефилираха с приказните костюми от най-колоритния фест в света. Съвършена хореография, акробатики, бойното изкуство капоейра и денс купон с публиката в края на шоуто превърна сцената на Летния театър в истински празник снощи.

Публиката видя танците на божества на племето йоруба, известни като ориши в Бразилия. Всяка от оришите има собствен танц. Впечатляващ бе и танцът фрево с оригиналната си музика, който е типичен за карнавала вРесифе.

Древното бойно изкуство капоейра, възникнало по време на робството, наситено с много движения от традиционните танци, за да прикриват бойните удари, също намери специална част от пищната програма. Акробатики на ръба на гравитацията, пластика и опасни удари завладяха сцената на Летния театър по време на бойната демонстрация.

Разбира се, най-голямо внимание привлякоха пъстрите феерични костюми, с който танцорките са участвали на карнавала в Рио. Палитра от цветове, пера, брокат, лъскави платове се преплетоха на сцената за невероятно ревю. Препълнената зала си тактуваше в ритъма на традиционната бразилска музика през цялото време.

За изненада в края на представлението горещите танцьори грабнаха посетители от първите редове и превърнаха подиума в истинска латино дискотека. По-уверените и нетърпеливи пък изобщо не чакаха покана, а сами се качиха на дансинга.

25-мата актьори от Националната бразилска компания показаха още майсторска самба в шоуто „Бразилска фантазия”. За да гостуват в морския град танцьорите от училище "Beija Flor” ще са събрани специално за случая от най-големите школи по самба в Рио де Жанейро, Сао Пауло до Салвадор де Баия. Хореограф и арт директор на мега спектакъла е Cesar Camargo.

Утре поредно участие от бг турнето си екзотичната трупа ще направи в Поморие като част от Седмицата на морето.