Храбър полицай изнесе на ръце старец от пожар

Архив София

08-08-2012, 14:01

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Човекът рискувал своя живот, за да спаси 80-годишен мъж, който щял да изгори жив в дома си.

80-годишен мъж беше спасен по чудо от страшен пожар в Русе. Човекът живее втори живот благодарение на главен полицай Николай Некезов, предаде "Блиц".

По телефон 112 вчера вечерта бил получен сигнал за пожар на ул. „Люляк” в града. Първи на местопроизшествието се отзовал патрул от Първо РПУ.
Преди да изчака пожарната и с риск за живота си Некезов влязъл в горящата сграда, за да провери дали вътре има хора. В ужасната жега и дим успял да види 80-годишния мъж, намиращ се в безпомощно състояние и успял да го изнесе навън. По-късно човекът бил отведен в болница, където го лекуват от полученото обгазяване.

Гасенето на силния пожар продължило до ранните часове на деня. В горящата къща имало много разнообразни вещи, дървени мебели, бои и лакове, заради които огънят бил много труден за потушаване. Заради опасността от прехвърляне на пламъците към съседните сгради, пожарникарите охлаждали стените с вода, а за всеки случай съседите били евакуирани. В края на краищата пожарът бил потушен, но с цената на жестоки поражения на сградата, а полицаят е предложен за награда за проявен героизъм