Моряци от "Св. Николай" замесени и в трафик на хора

Архив Бургас

24-08-2012, 09:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според Цветанов собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

Българските власти имат доказателства за това, че част от екипажа на кораба „Свети Николай” е бил замесен в трафика на кокаин,

съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че към момента моряците ни са добре, предаде БНР. Цветанов разговаря с колегата си от Испания Хорхе Фернандес Диас.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че за момента арестуваните моряци са добре. Моряците са задържани с постоянна мярка. Това, което мога да кажа, че те са в добро състояние. В постоянен контакт са с назначените служебни защитници. И това, което мога да кажа е, че нашата основна задача в момента заедно с испанските колеги е да установим по-горните нива за организирането на този трафик, каза той.

МВР разполага и с доказателства за това, че една част от екипажа на кораба „Свети Николай” е замесен в трафика на хора, разказва още вътрешният министър. 

Имаме безспорни доказателства за част от екипажа. За другите се надявам, че няма да има доказателства, с които да се докаже тяхната съпричастност. Но за нас е изключително важно да обменяме информация. Това, което се договорихме с министъра – след 15 дни ще дойдат испански колеги, за да може да разгледаме целия пъзел, който, всъщност, ще ни даде отговорите на всички тези въпроси, които и днес дискутирахме, каза министърът.

Според Цветанов собственикът на кораба „Свети Николай” е Дойчин Дойчев и Евелин Банев-Брендо, обвинен за трафика на тонове кокаин в Италия са се познавали отдавна./ СтандартНюз