Съпругът на ясновидката Валя я убил, защото го тормозела психически

Архив Пловдив

27-08-2012, 15:12

Снимка:

e-burgas

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Обвиниха 63-годишния Андрея в умишлено убийство, оставят го зад решетките

Умишлено убийство е обвинението, което повдигна прокуратурата на 63-годишния Андрея Влаев, който удари фатално жена си - ясновидката Валя, с метална гира в главата, пише БургасУтре.

Случката се разигра в края на миналата седмица. Двамата се скарали жестоко и за пореден път, Влаев изтървал нервите си и ударил Валя с гиричката. След като жената се свлякла на земята той се уплашил и се предал в близкото Второ РУ.

Заради това стечение на обстоятелствата се очакваше той да бъде обвинен за умишлено нанесена телесна повреда с последвала смърт. Наблюдаващият прокурор обаче е повдигнал обвинение по най-тежкия текст от закона - чл. 116 за умишлено убийство по жесток и мъчителен за жертвата начин.

Именно това стана причина състав на Бургаски окръжен съд с председател Яни Гайдурлиев да прецени, че Влаев трябва да остане за постоянно в ареста.

Защитата на съпруга обаче настоява, че той е бил системно тормозен психически от Валерия, пише „Труд“.

Андрея бил малтретиран редовно от жена си. През февруари Валя се променила драстично, започнала да буйства и да отправя заплахи. Понякога отваряла прозорците на дома си и крещяла: „Децата се давят." Съпругът не издържал на психическия тормоз и се изнесъл. Започнал работа както готвач в манастира „Св. Георги" в Поморие. Синовете му обаче го помолили да се върне при майка им и той склонил. Във фаталния ден Валя отново била изпаднала в транс, започнала да удря Андрея, после се хванала за блузата му и започнала да се влачи по земята. Тогава Андрея взел гиричката и я ударил 2 пъти по главата.