Българи задържани за трафик на хора в Белгия

Новините

03-09-2012, 12:23

Снимка:

Стандарт

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ако съдът потвърди вината на организаторите на канала, присъдата, която могат да получат е ефективно лишаване от свобода до седем години

Прокуратурата в белгийския град Лиеж е повдигнала обвинения на десет мъже за организиране на международен канал за трафик на жени,

с цел проституция съобщава вестник "Дерниер йор". Според обвинението главните босове на мрежата са трима български граждани, които са представени като Методи на 37 г, Демир на 40 г. Хасан на 41 г.

И тримата ни сънародници са пребивавали незаконно в Белгия. Сред жертвите им има 15-годишно момиче от Източна Европа.

Изданието пише още, че задържаните постоянно се навъртали около места, където проституцията е разрешена. Мъжете непрекъснато давали нареждания на жените и ги заставяли да продължат да работят дори когато проститутките искали почивка.

Незаконната дейност била разкрита чрез подслушани телефонни разговори, уточнява изданието. Следователите се уверили, че уличените са контролирали жени, които се продават, също и в Брюксел, Сен Тропе и Антверпен. Престъпната мрежа е действала от май 2010 г. до декември 2011 година.

Ако съдът потвърди вината на организаторите на канала, присъдата, която могат да получат е ефективно лишаване от свобода до седем години. За останалите обвиняеми прокуратурата иска наказания от 18 месеца до три години затвор,   посочва БТА.