Без наем за сергиите на новия пазар в Меден рудник през октомври

Мисия Бургас

02-10-2012, 00:00

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Освен това от "Общински пазари" прокарват и нова ценова политика

Супер-пазарът в най-големия комплекс в Бургас Меден рудник вече функционира, въпреки че все още не е открит официално.

Голямата изненада за производителите-търговци там е, че за дейността си през месец октомври няма да им се търсят пари за наем на сергиите.

"До края на месец октомври ще продават безплатно. Няма да им се удържат такси, няма да им се иска наем. Пазарът ще бъде открит на 18-и октомври в четвъртък, но ние още преди това си вкарваме производителите и до края на месеца те няма да дължат пари", сподели в аванс специално за Burgasutre шефът на "Общински пазари" Живко Панайотов.

Освен това от дружеството прокарват и нова ценова политика. "Вече е в ход новата ценова политика, която има за цел да стимулира производителите на селскостопанска продукция в региона. Тя се състои в намаляне на стойността на продуктите. Търговците ще продават на ниски цени", допълни Панайотов.

По думите му всички 16 щанда за плодове и зеленчуци, с които разполага пазарът в Меден рудник, вече са взети под наем.

Те се разпостират на терен с площ от около 1400 кв.м. Освен сергиите за зарзават в тържището са изградени и магазини за месо, риба, млечни продукти, хлебни и сладкарски произведения, агро аптека дори кафе-сладкарница. В проекта са предвидени складови помещения, охрана и санитарни възли, както и паркинг.