Почетен знак за знаменитата Мария Христова – Клейманс

Мисия Пловдив

10-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Оперната певица получи признанието за големите си заслуги към Пловдив

Известната оперна певица Мария Христова – Клейманс официално бе удостоена с почетния знак на град Пловдив. Церемонитя по връчването води лично председателят на обшинския съвет арх. Илко Николов. Той изтъкна, че неговата получателка е истински достоен представител на града ни. Тя е пример за човечност и родолюбие, което е само част от нейното духовно богатство, заяви арх. Николов.

 

При излизането на трибуната на госпожа Христова – Клейманс всички обшински съветници и гости в залата се изправиха на крака и бурно я аплодираха. Пред множеството видната певица и филантроп изказа дълбоката си благодарност от присъденото й отличие. Пловдив за мен е свещено място. Затова чрез всичките си действия аз се стремях да бъда достоен посланик на града ни, заяви г-жа Христова- Клейманс. Тя изтъкна, че от всичките си благородни иницативи е най-горда с изграждането на българска църка в Брюксел и издаде, че работи над своите мемоари.

 

След скандала около марша „Шуми марица“ и острите реплики на старейшините, видната певица, сравни Обшинскаи съвет с опера, където се чуват много различни гласове, но от това се получава нещо прекрасно. Като професионалист тя отчете недостатъци в акустиката на заседателната зала и призова съветниците да вслушват в химна при откриването на дебатите и да работят за благото на хората и града.