Робърт де Ниро и Джон Траволта боцнаха шопска с винце

Архив Пловдив

11-10-2012, 14:18

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Робърт де Ниро показа на Вежди Рашидов снимки на скулптури на баща си

На работна вечеря с холивудските звезди Робърт де Ниро и Джон Траволта, дадена от министър-председателя Бойко Борисов късно снощи, присъства и министърът на културата Вежди Рашидов.

Разговорите започнаха не по темата кино, защото Робърт де Ниро и Траволта вече много добре знаеха, че Вежди Рашидов е известен скулптор, съобщиха от културното ведомство. Тъй като и родителите на Робърт де Ниро са художници, големият холивудски актьор показа на министър Вежди Рашидов снимки на скулптури на баща си. Министър Рашидов пък му показа снимки от отчета на Министерството на културата, като му разказа за новите музеи на България. Тъй като Робърт де Ниро се интересува живо от изкуство и по-специално от скулптура, Вежди Рашидов му подари документалния филм „Вежди”, дело на режисьора Васил Минчев. Де Ниро се поинтересува дали филмът е дублиран и когато разбра, че има английски субтитри, обеща, че непременно ще го гледа.

Министър Рашидов изрази надежда, че за краткия престой в страната ни Де Ниро и Траволта са я харесали и ще се върнат за по-дълго време с нови проекти, в които да участват много български професионалисти.

Двамата холивудски актьори опитаха традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен