Панайот Рейзи даде старт на нов супер проект. Гради музей в Черноморец (СНИМКИ)

Архив Бургас

18-10-2012, 14:02

Снимка:

авторът

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Проектът е на стойност над 1 млн.лв. и обхваща общо три обекта като двата са в Созопол, а единият е в Черноморец

Созополският кмет Панайот Рейзи днес официално даде старт на нов градеж в Черноморец. Така след по-малко от година в черноморското градче ще се издига супер модерен културно-исторически център.

Както Burgasutre информира преди дни на отреденото петно от 1800 кв.метра ще се построят 2 броя експозиционни зали и сервизни помещения с обща застроена площ 450 кв.метра. Залите ще бъдат обзаведени и оборудвани, а в едната от залите ще се оборудва анимационен център за мултимедийно представяне на културните и природните атракции на община Созопол.

"Проектът обхваща общо три обекта като двата са в Созопол, а единият е в Черноморец и е на стойност 1 400 000 млн.лв. Днес присъстваме на първата копка в град Черноморец, където ще се направи музей.

В него освен, че ще се експонират археологическите находки, но и цялата история на града и поминакът на хората тук. Това е един проект, който е много важен и ще подпомогне културния туризъм", обяви кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Той допълни, че срокът на изпълнение на проекта е 12 месеца и изрази надежда, че до следващия летен сезон и трите заложени в параметрите обекти ще бъдат готови. Освен това созополският градоначалник сподели за друг важен културно-исторически проект, който стои на дневен ред в програмата на общинската администрация за следващата година.

"Тези обекти са изключително важни и стратегически за цялостната визия на района - Созопол, Черноморец, Равадиново, с. Атия, тъй като Аполония се е разполагала от Дебелт до Инеада.

Тук в тази зона има направена историческа пътека, която полека, лека вече я надграждаме. Тя започва от Созопол като минава през Черноморец, отива в с. Атия, качва се горе до Меден рид през Равадиново, стига до резервата Ропотам и отново в Созопол.

Това е нещо, което ако успеем да го реаизираме ще бъде един много добър туристически продукт, който ще се радва на голям успех. Проектът е заложен в моята програма и се надявам да успеем да го реализираме", обяви в аванс Панайот Рейзи.