Отложиха делото за автобуса-убиец

Архив Пловдив

22-10-2012, 12:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

9 души загинаха при зловещата катастрофа на 15 юни 2011 г.

Бургаският окръжен съд отново отложи делото за катастрофата на автомагистрала „Тракия”. Причините за това се оказаха процесуални, тъй като не всички свидетели са били призовани и констатирани като частни обвинители, предава БТВ.

Днес съдът трябваше да даде старт на случая с автобуса-убиец, който на 15 юни 2011 година отне живота на девет души. Новото заседание ще се гледа през ноември, като за инцидента с автобуса на фирма „Ентуртранс” са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост на собственика на транспортната фирма Ениз Ченгел, на началника на транспортния отдел на превозвача Николай Точев, както и на шофьора на автобуса Станислав Димитров.

„Пострадалите евентуално могат да се контитуират като граждански ищци и частни обвинители. Ако дам ход на делото просто ще им нарушим правата, няма как да стане след даване ход на делото”, коментира Денчо Стоянов – председател на съдебния състав.

„Няма какво повече да се каже на хората, което да им бъде от полза оттук нататък. Вече го казах, съболезнования на всички и целия български народ”, заяви началника на транспортния отдел на фирмата „Ентуртранс”.