НДСВ с над 1000 подписа за ден в подкрепа на детските надбавки

Животът

24-10-2012, 00:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

От НДСВ са категорични, че нужните 168 млн. лв за надбавките могат да се взимат от бюджета на МВР

Повече от 1000 подписа са събрали само за ден от областната ръководство на НДСВ от майките в града. От партията започнаха подписка за увеличаване на детските надбавки на 35 лева.

Това съобщи Стефан Кенов, който е заместник-председател на партията в Бургас. Според него за увеличение на детските надбавки са необходими 168 млн. лева от бюджета, който могат да бъдат спестени от постоянно раздуващият се бюджет на  МВР.

"В България над 400 000 деца не получават добавки, защото доходите на семейството им надхвърля 350 лева. Очакванията ни са да съберем около 150 000 подписа. В кампанията са поканени да участват НПО-та, както женски и майчински организации", сподели Стефан Кенов. 

По думите му, тази добавка не бива да се гледа като социална мярка, тъй като става дума за млади работещи хора, които трябва да бъдат временно компенсирани.

В Бургас подписи ще се събират на два щанда, които ще се намират до сградата на общината и в Морската градина. Те ще бъдат събирани в рамките на месец, като от партията се надяват да могат да ги представят в Парламента до приемането на Бюджет 2013.  НДСВ ще извършват и кампанията си в интернет на адрес - http://www.peticiq.com/detski_dobavki_za_vsyako_dete