Община Марица отчете резултатите по проект „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица”

Животът

26-10-2012, 09:00

Снимка:

Plovdivutre

Автор:

Plovdivutre

Всичко от Автора

Периодът на изпълнение на проекта е 24 месеца, а стойността му е общо 435 690 лева. Близо 360 хил. лева от тях са съфинансирани от ЕФРР, а 42 309 лева са отпуснати от националния бюджет. Община Марица, като бенефициент, допринася с 21 154,50 лева и 12 600 лева допълнителен собствен финансов принос.

 

Община Марица отчете резултатите от изминалите 12 месеца от изпълнението на проекта „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица” по схема ОПРР „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. В рамките на първата година от стратирането на проекта бяха проведени четири тематични фестивала – „Ние познаваме културата на Европа“, „От извора“, етнофестивал „Пеем, танцуваме и живеем заедно“ и празника на Община Марица.

Фестивалите протекоха под формата на поредица от активности или отделни събития, в които местното население и гостите на общината имаха възможност да участват активно и да се превърнат в главни действащи лица в празника.

Периодът на изпълнение на проекта е 24 месеца, а стойността му е общо 435 690 лева. Близо 360 хил. лева от тях са съфинансирани от ЕФРР, а 42 309 лева са отпуснати от националния бюджет. Община Марица, като бенефициент, допринася с 21 154,50 лева и 12 600 лева допълнителен собствен финансов принос.

През следващия период на проекта ще бъдат проведени нови четири тематични фестивала, като първият от тях ще се състои на 25 март 2013 г. по повод празника на община Марица.

Етнофестивал „Пеем, танцуваме и живеем заедно“ ще се проведе на 8 април 2013 г. Фестивалът „Ние познаваме културата на Европа“ ще се проведе през месец май 2013 г. и ще включва конкурс за популярна песен, обичаи, танци и песни, конкурс за изработка на национални носии на страните членки на ЕС, конкурс за изработка на сувенири, облекла и аксесоари от екологични материали, както и фотоизложба и конкурс „Най-добър млад фотограф”.

Проектът „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица” ще приключи с провеждането на Национален събор за автентичен фолклор „От извора“ през юни 2013 г.

 

 

 

 
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"