212 сигнала на тел.112 за пожари, наводнени сгради и запушени шахти в BG

Региони

30-10-2012, 10:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Няма сигнали за бедстващи или пострадали хора след пороите

Обстановката в страната е спокойна, органите за пожарна безопасност и защита на населението остават в готовност да реагират при необходимост, съобщават от МВР.

През изминалото денонощие аварийните екипи са реагирали на общо 212 сигнала за произшествия, постъпили на телефон 112.

От тях 33 са били за пожари и 168 за аварийно-спасителните дейности – 86 са за отводняване на жилища, обществени сгради, пътни платна и запушени шахти.

Вчера през деня основните произшествия са били в столицата – 32; в Бургас – 23, Благоевград – 11, в Смолян и Кърджали сигналите, на които са реагирали пожарникари и спасители са били по 8.

Нормална е обстановката в Неделино, Област Смолян. Река Неделинска се е върнала в коритото си и няма риск за хората. На няколко места в района има свличане на земна маса и днес разчистването ще продължи в района на селата Раевци, Кочене и Диманово.

Възстановена е дигата на река Туфча в района на Гоце Делчев, като е предотвратено заливането на 50 къщи. Критичният участък е подсилен с чували пясък и камъни.

В Поморие обстановката също е нормализирана. Продължава изпомпването на водата от уличните платна, като само на няколко места са останали по-големи локви.

В Хасково и в областта са отводнени 6 магазини и къщи.

Има готовност за реакция в областите, за които и днес е обявен код "оранжево" – Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич.