Отпускат 140 милиона за общини и читалища

Региони

09-11-2012, 15:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Повечето населени места оправят пътища

Общини и читалища получават 141.6 милиона лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).
Повечето общини ще ремонтират пътища. Голям е и броят на одобрените проекти за строеж или модернизиране на спортни комплекси. Сред тях е предложението на община Крумовград за създаването на четири мини футболни игрища. Някои населени места ще вложат средствата в обновяване на водоснабдителни системи и читалища. Общините Ружинци и Ново Село ще създадат информационен център за електронно обслужване на гражданите и бизнеса, а Неделино ще въведе електронна система за управление на документи във всички населени места на общината.
Общините Своге и Брезник ще подменят уличното си осветление, а общините Копривщица, Костенец и Рудозем ще ремонтират читалища. Едно от предложенията предвижда повишаване на енергийната ефективност на читалище в община Шабла.

Община Неделино ще изгради седем туристически пътеки, а община Белица – три екопътеки. Община Минерални бани ще построи две малки туристически атракции на открито и закрито с имената „Чифте баня” и „Терариум”. Община Правец ще направи велоалея, а Драгоман – информационни центрове.
С пари от ПРСР ще бъде подпомогната и Българска скайдайвинг асоциация. За реализацията на проекта „Парашутизмът: алтернативен спорт” ще бъде купена екипировка, парашутни системи, каски, очила и други приспособления за практикуване на този спорт, цифрова видеокамера, мултимедиен проектор и изграждане на информационна система.