Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт - с по три статуетки на MTV, награден е и кореецът Сай

Бургас Лайф

13-11-2012, 06:08

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Хитът на вечерта беше корейският рапър Сай, който спечели в категорията най-добро видео със световноизвестната "Гангнам стайл"

По три статуетки отнесоха вкъщи канадската поп зездата Джъстин Бийбър и американската кънтри певица Тейлър Суифт на раздаването на 19-ите европейски музикални награди на MTV вчера в концертната зала "Фестхале" във Франкфурт. Суифт победи в категориите най-добра певица, най-хубава външност и най-добро изпълнение на живо. Така тя надделя над Риана, която не взе нито една награда, въпреки че беше с най-много номинации - 6, а Суифт с 5.

Джъстин Бийбър не присъства на церемонията. Той победи в категориите "изпълнител", "поп музикант" и най-добро представяне на световната сцена, предава "24 часа".

Наградата за най-добра песен беше за Карли Рей Джепсен и песента й Call Me Maybe. Със същото парче тя вдъхнови целия американски отбор по плуване на олимпийските игри в Лондон през лятото.

Хитът на вечерта беше корейският рапър Сай, който спечели в категорията най-добро видео със световноизвестната "Гангнам стайл". Парчето е гледано над 670 млн. пъти в ютюб и получи близо 4,9 млн. харесвания в социалната мрежа, откакто излезе в средата на лятото. "За първи път съм номиниран за световноизвестна награда", каза Сай, който е и първият южнокорейски музикант, пял на годишните награди на MTV. Рапърът каза още, че следващият му албум ще съдържа повече песни на английски език. Той намекна, че в него ще участва изключително известен певец, като не отхвърли вероятността да е Джъстин Бийбър, с когото имат общ мениджър.

Водеща на церемонията беше моделът Хайди Клум. Тя се присъедини към Сай и заедно изтанцуваха "конския танц" на сцената.