Поименна "проверка на срама" пред СО заради зоните за паркиране в София

Протестната акция е под надслов: "Продължаваме! Няма да позволим да ни рекетират!"

Facebook групата "Не, на данък паркинг" организира днес символична протестна акция срещу Наредбата за организация на движението в София.

От 9.30 часа, пред Столична община, ул. "Московска" 33, протестиращите ще носят портрети на гласувалите за новата наредба общински съветници.

Чрез изчитане на имената им ще се направи своеобразна "проверка на срама" на общинските съветници, гласували скандалната наредба и пренебрегващи гражданите, които са ги избрали.

"Продължаваме! Няма да позволим да ни рекетират!" е надслова на този митинг-протест.

Вече за 3-ти месец има пълен отказ от диалог от страна на СО, а протестиращите определят отношението на софийската власт към гражданите, като арогантно и безцеремонно.

Софиянци не приемат въведения налог за местодомуване на автомобилите в центъра, както и новите по-високи и непрозрачни цени на таксите и услугите за паркиране, заявяват организаторите на протеста.

Според тях новоприетата наредба е абсолютно дискриминационна по отношение на хората с увреждания и нарушава по драстичен начин правата им. Правата на майките и децата също са нарушени. За да заведе детето си на училище или на детска градина, всяка майка е задължена да плаща смс от 2.40 за да слезе за 5 минути от колата си.