Хирурзи казват в съда ритници или нож убили Реджеб пред бар в Слънчев бряг

Адвокатите на страните не останаха доволни от експертното заключение на съдебните медици и поискаха за следващото заседание да бъдат призовани лекарите, които са извършили операцията на момчето

Процесът за убийството на Реджеб Ероглу, който беше наръган пред бар "Go go girls" в Слънчев бряг се озова отново в Бургаския окръжен съд. Делото се гледа при съкратената процедура, но основният обвиняем за нападението и смъртта на момчето не се е признал за виновен.

През лятото на 2011 г. подсъдимият Петър Христов причаква Реджеб с още двама свои авери и докато приятелите му го налагат с ритници, Петър вади нож и наръгва момчето в гърба.

Реджеб е приет в болница и претърпява няколко операции, но въпреки това издъхва от остра кръвозагуба. От гръдната кухина лекарите източват близо 2 литра кръв и горе-долу толкова в коремната.

Днес в съдебната зала бе пуснат видео запис от нощта на нападението. На него ясно се вижда как трима младежи нападат Реджеб в гръб. Побоят трае само няколко секунди, но се оказва фатален за нападнатия. Пред съдебния състав Колев обясни, че бил тормозен постоянно от Реджеб и неговата компания, дори веднъж той загасил фас в брадата му. Непрестанната гавра била причината Петър да потърси помощ от двамата си авери, за да сплашат Реджеб.

В нощта на нападението забелязали момчето с компания на пейки около х-л "Кубан", но не се осмелили да го закачат, тъй като младежите били много. Затова Петър и приятелите му изчакват удобен момент, в който Реджеб да остане сам и тогава го нападат. Днес пред съда Петър обясни, че е пробол Реджеб с джобното си ножче само веднъж, а ритниците нанасяли неговите приятели.

В съдебната зала обяснения днес даде и другият подсъдим - Златин Колев. Той заяви, че ритал жертвата, но искал само го сплаши.

Според експертното заключение на съдебните медици причините за смъртта са конкуриращи се. Фаталните травми за Реджеб е можело да са както от ударите с ритници, така и от пробождането с ножа. В протоколите на медиците са посочени множество травми на вътрешни органи.

Вследствие на нанесените удари с крака са пострадали един от бъбреците и далака, а от пробождането с ножа е засегната интеркостална артерия. Пред съда експертите посочиха, че човешкото тяло има 24 интеркостални артерии, а защитата на Петър поиска да се отговори на въпроса би ли  могло прерязването на една еднствена от тях да доведе до смърт.

На този въпрос не се даде ясен отговор, тъй като вещите лица не работели с теории на вероятностите, а с факти и още веднъж посочиха, че причините за смъртта са конкуриращи се. В тази връзка защитникът на Златин Колев, адв. Благой Потеров поиска да бъдат призовани опериращите лекари, тъй като към момента не било ясно каква е причината за смъртта на Реджеб, което пък ще отговори на въпроса кой всъщност е автор на престъплението.

Процесът продължава на 5-и декември, когато пред състава на съда ще дадат своите обяснения и опериращите хирурзи - д-р Радев, д-р Митева и д-р Миразчийски.