Подпалвачът от Созопол гасил пожара редом с Георги, после го приютил у дома

Има вероятност да променят обвиненията, повдигнати на пиромана, докаже ли се, че е знаел, че къщата не е празна

В случай, че разследващите докажат, че подпалвачът от Созопол е знаел, че къщата не е празна ще му бъдат повдигнати нови обвинения - в убийство.

Ден след трагедията в местния участък бяха привикани един куп хора, сред тях и Павел Господинов. Не след дълго разследващите разбират от самия него, че именно той е авторът на извършеното деяние.

Часове след палежа Господинов обикалял около къщата. "Въпреки че не са ми платили една част от наема, който е, никога не съм имал резки взаимоотношения с тях. Винаги - „Здравей - здрасти!", снощи дори му дадох дрехи да се преоблече", обясни тогава подпалвачът пред бТВ. Господинов бил наемодател на семейството. Те били на квартира у тях през 2009 г. Дължали му пари за наем, но не е ясно защо чак сега мъжът е решил да разчисти сметките си и то точно по този начин.

Както Burgasutre вече писа 50-годишният мъж е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е задържан за 72 часа. След изтичането им прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража. Мярката му за отклонение ще се гледа най-рано утре. Към момента на Господинов е назначена служебна защита, довериха близки до разследването.