21-годишният Васил пак пред Темида за опит да изкорми връстник

Крими

20-11-2012, 07:14

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Според обвинението младият мъж се опитал да убие жертвата си

21-годишният Васил Михайлов отново ще застане пред състав на Бургаски окръжен съд днес по обвинение, че направил опит за убийство на свой връстник, но по независещи от него причини не успял да го довърши.

Според запис от охранителна камера, който бе показан в предходното заседание, Васил е бил нападнат от пострадалия Иван Лефтеров и негови авери. Защитата наблегна на тезата, че младият мъж е действал в условията на самозащита.

Случаят е от 8 май миналата година. Според обвинението 20-годишният тогава Васил се сбил с още трима младежи пред входа на бензиностанция Лукойл край площад Трапезица посред бял ден.

В жестокото меле Михайлов извадил нож и с него пробол жертвата си. Хладното оръжие попаднало в корема на опонента му и предизвикало разкъсване в левия чернодробен дял.

Според направената по делото експертиза дължината на среза била около 10-ина см. Раненият получил кръвоизлив в корема, но впоследствие бил стабилизиран от медиците в бургаската болница. 

Според прокуратурата Михайлов нанесъл удара с ножа с цел да убие опонента си. По данни от обвинителния акт неговите действия довели до трайно увреждане в здравето на пострадалия. Затова срещу него е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК - за умишлено убийство, макар опитът да не е довършен.