Данъчни вадят на търг 6 лукс жилища на осъдена за дрога датчанка

Животът

20-11-2012, 12:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Апартаментите са част от комплекс в Слънчев бряг, пускат ги за 1000 лв. на квадрат

Бургаските данъчни пускат на търг 6 апетитни апартамента в Слънчев бряг, които са конфискувани от датчанка, осъдена в Копенхаген за търговия с дрога.

Жилищата са част от луксозен комплекс зна първа линия. Те са напълно оборудвани, а първоначално обявената тръжна цена е изключително атрактивна, съобщават от НАП. Апартаментите са с квадратура от 63 до 118 кв.м и се продават на цени между 60 000 и 118 хил. лв. като средната цена за кв. м е 1000 лв.

Жилищният комплекс е построен през 2007 г., когато са закупени и апартаментите, но те на практика почти не са били използвани. За оглед са предвидени три дни – от 27 до 29 ноември.

Търгът се организира от дирекция „Продажби” в териториалната структура на НАП Бургас, която организира продажбата на имущества, конфискувани в полза на държавата, и публични търгове за разпродажба на стоки и вещи, отнети от съдебни органи на държави членки на ЕС. В конкретния случай процедурата предвижда, ако апартаментите бъдат продадени, постъпленията да бъдат разделени наполовина за националните бюджети на България и Дания. Повече подробности за условията на търга, както и за депозитите, които трябва да бъдат внесени, могат да се открият на сайта на приходното ведомство www.nap.bg.

Други четири апартамента, три от които в Бургас и един в Слънчев бряг, също са обявени за търг от бургаските данъчни.