Промяна в разписанието на градския транспорт искат жители на Банево

Мисия Бургас

26-11-2012, 12:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Автобусът от Бургас за Банево идвал на тяхната спирка „Ракиен казан” само два пъти на ден

Жители на бургаския квартал Банево са внесли в СДС подписка, с която искат да се промени разписанието на автобусите до квартала. Те настояват чрез своите представители в общинския съвет и администрацията СДС да разреши проблема им.

Става въпрос за живеещите на края на Банево, както и вилни зони Острица 1 и Острица 2.

Автобусът от Бургас за Банево идва на тяхната спирка „Ракиен казан” само два пъти на ден – сутрин в 7.10 и в 8.00 часа. След това автобусът спира само в центъра на Банево, който е на 2 км.

Хората настояват автобусът да тръгва сутрин в 6.45 часа от спирка „Ракиен казан”, защото децата, които учат в Бургас, редовно закъсняват за училище. След това да има и още няколко автобуса, които да минават през последната спирка, а не да спират само в центъра.

38 души са се разписали на искането. Те настояват сутрин автобусът да тръгва от спирката им в 6.45 и в 7.10, след това на обяд – в 12.00 и 12.30. Хората искат също рейсът от Бургас, който тръгва на обяд в 13.30 и в 14.30, а вечер в 18.30 и 19.00 ч., също да стига до тяхната спирка, а не да приключва курса си в центъра.

„Децата ни редовно закъсняват за училище, а тези, които се прибират, трябва дълго да вървят пеша. От администрацията вероятно смятат, че тук има само виладжии, но това не е така – постоянно живеят хора”, разказва Марияна Николова от Банево, вносител на подписката. Тя разказа също, че е имала среща с кмета Димитър Николов, който разпоредил на шефа на „Бургасбус” инж. Петко Драгнев да реши въпроса, но решение не последвало.