Бургазлии казват как да изглежда "Богориди" и част от "Приморски парк"

Мисия Бургас

26-11-2012, 13:01

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Обществено обсъждане на няколко инвестиционни проекта е насрочено за 29-и т.м.(четвъртък)

Нов, зключително амбициозен проект за обновяване на обществени пространства в центъра на града и в няколко комплекса подготвя местната администрация. По този повод кметът Димитър Николов кани на обществено обсъждане всички заинтересовани граждани, обществени организации и юридически лица. То ще се проведе на 29-и ноември  от 10.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас.

Ще се обсъдят няколко инвестиционни проекта във връзка с подготовка на проектно предложение по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  „Зелена и достъпна градска среда” по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013:

Ето и зони, които ще бъдат обновени:

1. Пешеходни зони ІІ етап: ул. “Александровска“, от ул. ”Левски” до ул. “Хр. Фотев”;

2. Пешеходна зона ул. “Богориди“, от ул. “Лермонтов” до ул. “Демокрация“;

3. Рехабилитация на ул. „Ал. Батенберг“ (от ул. „К. Фотинов“ до ул. „А. Мелконян“), по плана на ЦГЧ – I-ви етап;

4. Благоустройство и паркоустройство, рехабилитация на алейна мрежа, паркова мебел, осветителни стълбове, изграждане на поливна система на територията на Приморски парк - стара част;

5. Благоустройство и паркоустройство на районен парк „Лазур“, к-с Лазур“, Подобект: „Детска площадка, реконструкция на детска площадка и паркова мебел“;

6. Реконструкция на детска площадка в Приморски парк, Стара част пред хотел „Приморец“;

7. Реконструкция на детска площадка, изграждане на спортна площадка, к-с Лазур, между блок 13 и блок 15;

8. Скейт парк, районен парк Изгрев, к-с “Изгрев“;

9. Реконструкция на междублоково пространство в к-с “Меден рудник”, зона Г в УПИ IV, кв. 60б“;

10. Реконструкция на спортна площадка в кв. 40 по плана на к-с “Славейков”;

11. Благоустройство и паркоустройство на пространството, заключено между ул. „Цар Асен I”, ул. „Цар Иван Шишман“ и площад „Жени Патева“ в УПИ I, кв. 177.

 

Съгласно поканата от Министерство на регионалното развитие и благоустройството за подаване на проектни предложения по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в проектите са включени дейности по: Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих (паркова среда, зелени площи, детски площадки и др., включително поставяне на пейки, беседки, възстановяване на водни площи, изграждане на поливни системи, поставяне на елементи на градския дизайн);Реконструкция и рехабилитация на пешеходни зони, алеи и тротоари, изграждане на велосипедни алеи, поставяне на указателни знаци, изграждане на спортни площадки (за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса, скейтборд и др.) в междублокови и паркови пространства, предвидени за свободно (безплатно) ползване от жителите на гр. Бургас;Рехабилитация и реконструкция на улични мрежи, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление; Създаване на достъпна архитектурна среда, свързана с горните направления.