Обама, Нетаняху и Морси се борят за "Мъж на годината"

Свят

27-11-2012, 08:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Американското списание Time публикува имената на претендентите за званието

Президентът на САЩ Барак Обама, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и президентът на Египет Мохамед Морси са в челната тройка на американското списание Time за званието "Мъж на годината".

Малко изненадващо начело засега е Морси с 47 хил. гласа, въпреки протестите срещу него в Египет.

В списъка, публикуван на уеб сайта на Time, фигурират общо 38 имена. Сред тях има и неодушевени обекти, като например бозонът на Питър Хигс - неизвестна по-рано частица, която бе открита едва наскоро.

Сред номинираните е и американският марсоход Curiosity, който пред август т.г. кацна на Червената планета и който в продължение на 2 г. ще събира информация и я изпраща на Земята.

За званието "Мъж на годината" ще се борят бизнесмени, музиканти, спортисти, тв водещи и правозащитници. Сред номинираните е и Феликс Баумгартнер, който през октомври извърши успешен скок с парашут от стратосферата.

Сред кандидатите за званието е и корейският рапър Сай, който се прочу покрай тоталния си хит Gangnam Style.

Досега носители на титлата "Мъж на годината" са били основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, Барак Обама, Владимир Путин.

Първият, получил званието "Мъж на годината", е американският пилот Чарлс Линденбърг, като това става през 1927 г. Най-новият носител на званието ще стане известен на 14 декември.