Случаят с Деница Урумова не е проблем, твърди кметът на Приморско

Крими

04-12-2012, 17:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Според Германов нещата се преекспонират, а казуса носи името Димитър Димитров

"Проблемът с парцела на съдия Деница Урумова доста се преекспонира. Тази ситуация, пред която беше поставена настоящата местна власт е малко насадена", каза кметът на община Приморско Димитър Германов, по повод случая с парцела на дъщерята на магистрата Николай Урумов, която беше уволнена покрай скандала с имотите в Приморско.

През 2010 година стана ясно, че Урумова е купила терен край морския град с отстъпено право на строеж като крайно нуждаеща се. 

"Знам, че начинът, по който реагира местната власт не беше приятен за гражданите на община Приморско, но това беше единственият законен път, по който можехме да решим въпроса и ние го направихме по законовия начин. Това е", обясни още Германов.

На последната сесия беше приет подробния устройствен план, който беше гласуван преди това за създаване на крайморски парк. Парцела на Урумова беше включен в него, при положение, че имаше на лице реализиран строеж. С гласуване на общинския съвет в Приморско сега парцелът се изважда от парка.

"Ако бяхме оставили г-ца Урумова да води дела срещу нас, общината щеше категорично да ги загуби, категорично. Сега тя спря делата. Ние направихме първата стъпка преди няколко месеца и вече приключихме казуса Урумова. Но този казус трябва да се казва Димитров /бившия кмет на община Приморско/, защото той създаде тази абсурдна ситуация с раздаването на имоти", категоричен е Димитър Германов.