Георги Димитров: Целта ни е да има по-ниска безработица в Карнобат

Парите

05-12-2012, 16:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

2012г. е започнала с летящ старт за общината, ще изграждат три предприятия

Винаги има нещо несвършено, но и това което свършихме не е малко за мен. Това беше първа година от новия ми мандат. Той е по-различен от страия, защото влязохме с летящ старт от редица спечелени европейски проекти".

Това каза за BurgasUtre кметът на Карнобат Георги Димитров, относно свършеното през 2012 година. Според него, въпреки орязаните възможности, като намалени приходи в резултат на малките продажби и постъпления в общинския  бюджет от собствени приходи, администрацията е успяла да конпенсира, осигурявайки евро пари.

Г-н Димитров се похвали с нов площад в Карнобат, изграждането на два Центъра за настаняване от семеен тип, завършеното асфалтиране на улиците, два дни преди да да падне първия сняг.  "Сега крепостта Маркели е пред стартиране, спечелен е проект, последно подготвяме процедурите и април месец ще стартираме същинската дейност. Правим и последни приготовления за подписване на най-големия проект – пречиствателната станция за отпадни води, а момента върви изграждането на претоварната станция за отпадаци в рамките на голеия проект за Регионално депо за битови отпадъци", поясни още Георги Димитров.

По меките мерки миналата седмица карнобатския кмет е  подписал проект  "Помощ в дома", с който ще се създава заетост за част от населението.

"Най-важният проблем за всеки кмет е безработицата. Въпреки, че нивата са сравнително добри за странат, а в областта на пинска безработица сме на трето място след Бургас и Несебър, това не ни удовлетворява. Опитваме се да помагаме на бизнеса за осигуряване на инвестиции. В карнобат се строят в момента нялко предприятия за да облекчат натиска върху незаетите. Има ли безработица, тя поражда всякакви проблеми - увеличава се битовата престъпност и какво ли не . Затова в тази посока са нашите усилия и ще продължат през 2013 година", категоричен е кмета на Карнобат - Георги Димитров.