Диското винаги ще бъде на мода, категоричен е Грег от Hot Chocolate

Булевард

06-12-2012, 12:14

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Певецът пред Bulgariautre.bg за бъдещата си солова кариера, жените и България

Грег Банис става вокал на Hot Chocolate през 1992 година, когато е поставен пред нелеката задача да замени Ерол Браун. Големият му скок е истински шок за него. Той е забелязан по време на тв шоуто Stars in their Eyes. Първият му голям концерт с диско бандата бил истински шок, защото вместо пред 100 души, излязъл да пее пред 10 000. Оттогава, вече 20 години, той е лицето и гласа на Hot Chocolate, за да дойде моментът да стане соло играч.

"След 20 години като водещ изпълнител на Hot Chocolate мисля, че дойде време да продължа сам. През последните години концертите с групата намаляха, но пък имах все повече самостоятелни концерти. Така че раздялата е логична. Имам свободата да записвам собствени парчета, да правя нещата както на мен ми харесват. И този факт ме прави много щастлив", каза пред Bulgariautre.bg Грег.

Сега целта пред него е да прави все повече концерти на живо в цял свят. А ангажименти не липсват. В България също има много почитатели. Той вече гостува у нас, но ето, че феновете му могат отново да се настроят на денс вълна. Грег Банис ще осъществи мини турне, като ще се качи на сцените на клуб Planet в София на 11 декември и Пловдив на 12 декември, а на фаталния 13 декември ще купонясва с бургазлии в DA Club.

"За съжаление предното ми гостуване беше само за един ден, твърде недостатъчно за да разкажа впечатления от страната ви. Но пък всяка прекарана минута в България е била страхотна, хората са много мили. Надявам се да имам повече концерти тук, да срещна повече хора и тогава ще мога да ви разкажа повече интересни истории", допълва певецът.

Вече като солов играч се надява да направи и колаборации с родни изпълнители. "Никога не бях слушал българска музика, но вече се запознавам с нея. Прави ми впечатление, че има много хип-хоп изпълнители и страхотни певици. Мисля, че бих могъл да реализирам някой готин проект с български певци. И то скоро", разкрива Банис, но засега запазва мълчание дали е водил някакви предварителни преговори. Нищо чудно да го видим с Румънеца и Енчев, които направиха интересни парчета с чуждестранни звезди, а сега са отговорни и за турнето на Грег в България.

Интересен е фактът, че въпреки популярността на Грег Банис и Hot Chocolate, той рядко попада в жълтите хроники. "Аз съм човек с добро сърце и душа. Обичам слънцето, пътуванията свързани с концерти, срещите с истински хора. Затова съм и далеч от скандалите", обяснява изпълнителят.

Роденият в Доминиканската република признава, че вярва в любовта и харесва всякакви жени. Без значение дали са родени на север или с темперамента на южноамериканките. Винаги могат да го впечатлят. Голямата му страст обаче си остава сцената.

За соловата му кариера тепърва ще бъдат давани оценки, но Грег Банис е сигурен в едно. Диско музиката никога няма да излезе от мода. Хората винаги ще искат да се забавляват, да танцуват, да ходят на партита. А диското е перфектната комбинация за това, завършва Грег.

Е, феновете в София ще са първите, които ще докажат тази негова максима, датата е 11 декември. Да се готвят Пловдив и Бургас.