Златното правило при избор на Коледен подарък за тъщи и свекърви

Варна Лайф

07-12-2012, 17:03

Автор:

Снаха

Всичко от Автора

Лично и от сърце

Тъщите и свекървите са най-трудният контингент във всяко семейство. Сложните отношения между тях и съответно зетя/снахата са пословични и често са обект на много философски разсъждения. Но без да губим време в обичайните празни приказки, когато се подхване тази тема, директно минаваме на въпроса – какъв да е Коледният подарък за нашата тъща/свекърва?

При избора не се поддавайте на личните си емоции - не се изкушавайте да й връчите нова метла, крем против бръчки или каквото и да е друго със злобничък подтекст. Може да не я харесвате особено, но тя е майка на любимия ви човек и поне заради това направете жест на внимание към нея. Е, кога да покажете, че в гърдите ви бие благородно сърце, ако не на Коледа?!

Цената тук няма значение. За да ви е тъща/свекърва, жената достатъчно е поживяла и видяла. И най-луксозният подарък, поднесен припряно, няма да бъде оценен. Подарете дори най-дребното с подходящи думи и най-вече с искрена усмивка и от сърце. Трудно за постигане, но с вълшебен резултат!

Не си мислете: :Има още няколко седмици до Коледа, сега нямам време за търся подарък! Ако оставите това за последния момент, е много вероятно да сгрешите в избора си поради липса на време.

И на финала Златното правило – изберете подарък за Нея, не за кухнята й, за котката й, за градината. Не върши работа снимка на внучето. Дори едно обикновено червило да е – Коледният подарък за тъщата/свекървата трябва да е личен!

За десерт: Любимият ми виц по темата

Една снаха никак не се разбирала със свекърва си. Старата все й намирала кусури и мърморела как да гледа внука, как да се отнася с мъжа си, за какво ли не. На младата булка и дошло до гуша и решила да си записва в един тефтер всеки такъв случай. Минали години, снахата оженила сина си и сама станала свекърва. Един ден като подреждала вкъщи намерила онзи тефтер, седнала и зачела. Не след дълго, въздъхнала и казала: „Ех, права е била мама!“.