Македонци плашат със смърт Каракачанов, Борисов и Плевнелиев нежелани в съседката ни

Политика

09-12-2012, 13:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Македонска патриотска гарда" прати заплашително писмо до лидера на ВМРО

Ново писмо със заплахи за живота си получи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.  Писмото е от името на "Македонска патриотска гарда" – ултра-тайна организация, състояща се от специалисти от македонските спецслужби и от армията на паравоенните структури, както представят сами себе си.

Текстът е написан на литературен български език, пощенското клеймо е от гр. Гевгели, Македония. Това не е първият път, в който  Каракачанов получава заплахи за живота си, съобщиха от ВМРО.

Освен дежурните реплики „ще те убием, ще те убием на македонска почва“ този път в писмото се споменават имената на българските президент, премиер и  външен министър с предупреждение "в Македония никога повече да не идват и антимакедонците Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Волен Сидеров".

Текстът на писмото е изпълнен с откровени заплахи за „злокобна смърт“ и „твоята кончина тепърва идва“ като са дадени и исторически препратки. Авторите му сравняват Каракачанов с Иван Михайлов – исторически деец на ВМРО, който се противопоставя на идеята за отделна македонска нация.

Любопитство будят цитираните имена на служители на българските служби, които умишлено сме заличили в текста. От т.нар. „Македонската патриотска гарда“ заявят, че имат свои агенти, които са винаги „по петите“ на Красимир Каракачанов. Твърдят, че си сътрудничат и със служби на съседни и други държави.

Не може македонската държава да иска от нас подкрепа за еврочленството си, а в същото време група, боравеща със секретна информация, която произлиза от македонските специални служби, да отправя заплахи към министър-председателя и президента на Република България, заяви Красимир Каракачанов.

Председателят на ВМРО за пореден път припомни какви трябва да са категоричните български изисквания към Македония, за да я подкрепим за ЕС. Това са спиране на езика на омразата, спиране на терора над македонските граждани с българско самосъзнание, реформиране на македонските служби, прекратяване на финансирането на сепаратистки групи, общ прочит на историята и т.н.

Оригиналното писмо със заплахи се намира в централата на ВМРО и Красимир Каракачанов е готов да го предостави на българските компетентни органи, ако проявят интерес.