Гости от Сафранболу посрещна Несебър през уикенда

Туризъм

10-12-2012, 08:46

Снимка:

пресцентър община Несебър

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Сътрудничеството между двата града и общини датира от 2001 г

Гостуването на делегати от турската община Софранболу  връща несебърската визита от пролетта,когато бе подписано споразумение за популяризиране на културния туризъм и развитие на сътрудничеството между двете общини.

Двете страни обсъдиха добрите практики,прилагани в опазването и съхраняването на обекти, включени в списъка на Световното наследство

Турските гости бяха официално посрещнати в Археологически музей от кмета на Община Несебър Николай Димитров и председателя на Общинския съвет Благой Филипов.

Според меморандума двете страни се задължават да насърчават настоящото и бъдещето развитие на отношенията между двата града, намиращи се под егидата на ЮНЕСКО, в сферата на туризма, културата, историята и спорта.

Сътрудничеството между двата града и общини датира от 2001 г., когато официални представители на Сафранболу участваха в международния симпозиум за опазване на градовете от Югоизточна Европа, включени в списъка на Световното наследство, който се проведе в Несебър. Освен с експонатите в музея турските гости се запознаха и с културно-историческите забележителности на открито, намиращи се на полуостровната част на Несебър - единственият български град под егидата на ЮНЕСКО.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"