"Час на полицая" разкрива разликите между оригиналния и фалшивия служител на реда

Мисия Бургас

10-12-2012, 12:34

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Учениците от първи до осми клас усвоиха най-важните правила в полицейската работа

В първи по рода си “Час на полицая”, проведен от инспектора по превенция към ОД МВР- Цветелина Рандева, участваха възпитаниците на Основно училище “Иван Вазов” в с. Русокастро, общ. Камено.

Малчуганите се запознаха нагледно с особеностите на полицейската униформа, като разбраха и кои са характерните белези, по които могат да отличат оригиналния от фалшивия полицейски служител.

С помощта на полицейския инспектор Димитър Дачев учениците от първи до осми клас усвоиха най-важните правила в полицейската работа.

Децата демонстрираха познанията си по пътна безопасност, както и правилата за общуване с непознати, получени от превантивните уроци на педагозите от основното училище.

С огромно любопитство гостите на школото в Русокастро посрещнаха историческите данни за значимостта на селището, като древно тракийско светилище и средновековна крепост, както и за последната българска победа преди падането на България под османско господство, завоювана от цар Иван Алексанъдр спрямо византийския император Авдроник ІІІ. Полицейските служители бяха изненадани и от преписа на “История славянобългарска”, създаден благодарение труда  на възпитаници и  преподаватели там. Горди от успеха си децата показаха подвързания препис на най-българското четиво, изготвен в чест на 250-та годишнина от написването на произведението от Паисий Хилендарски.

В знак на добра воля и като начало на съвместното сътрудничество с училището в Русокастро, шефката на Дневния център за работа с деца на улицата -Таня Колева зарадва най-нуждаещите се деца от селото, като им дари дрехи и обувки. По думите й “жестът е скромен, но от сърце”, като показва желанието на социалните работници от ЦРДУ – Бургас да направят повече малчугани щастливи в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.