Д-р Софер от Израел: Всички пострадали от атентата са вече добре

Животът

10-12-2012, 13:41

Снимка:

авторът

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Израелският медик дълбоко впечатлен от работата на бургаските лекари

"За мен е чест да бъда отново в Бургас, не поради някаква спешна ситуация. Бях дълбоко впечатлен от доброто лечение, което са получили хората, въпреки че вашите екипи нямат много голям опит. Те инстиктивно са направили правилното нещо. Като доктори ние споделяме една и съща философия, не правим политика, тук сме, за да лекуваме хората". 

Това заяви директорът на травма центъра в Медицински център "Сураски" д-р Дрод Софер, който пристигна в Бургас, за да сподели челен опит с нашите медици. 

Експертът идва за втори път в града, като при първото си посещение е част от спасителната мисия, чиято цел бе да прибере пострадали при атентата на летище Бургас. 

Д-р Софер обяви, че пострадалите при терористичния акт в Бургас са вече добре. Някои от тях били в процес на рехабилитация заради по-тежките травми, но като цяло всички се възстановяват.

Д-р Дрод Софер се включи в симпозиум на тема "Масов травматизъм, цивилни жертви при терористични атаки, съчетани и множествени травми - Израелският опит". Софер е ръководител на травма център в Медицински център "Сураки", който обслужва пациенти в 170 поликлиники, 60 отделения и институти с 1300 болнични легла и повече от 6000 души персонал.

Това е изключително динамична болнична среда, споделя специалистът. Медицинският център се явява първичен за целия Тел Авив и района. Ежегодно там се правят повече от 103 000 нови хоспитализации и над 32 000 хирургически операции.