"Спящият" Филип събуди България - за 4 дни се събраха 22 000 лева

Мисия Пловдив

10-12-2012, 17:12

Снимка:

Личен архив

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стотици помагат на бебето в кома

Ваксина вкара бебе в кома

Близките на бебето в кома благодарят за подкрепата

Понеделник започва с хубава новина за Пловдив. Малкият Филип, изпаднал в кома след по-рано поставена задължителна ваксина, провокира добрината на стотици, а може би вече и на хиляди българи. По дарителската сметка на детето вече са преведени 22 130 лева. Това стана за по-малко от 5 дни, споделиха за Plovdivutre.bg близките на ''спящото'' момченце. Те не могат да изкажат благодарността си към всички, които са съпричастни с изпитанието на семейството.

''Мили приятели на Филип, няма да спрем да ви благодарим, че сте с нас в този труден момент. Вашата морална подкрепа ни дава много сили и оптимизъм, че скоро в нашия дом ще се чуе детски смях. А финансовата ви помощ ще помогне да осъществим нашата единствена мечта'', се казва в съобщението на семейството на страницата във Фейсбук, посветена на малкия мъж ''Да помогнем на Филип да се събуди''.

Както вече писахме родителите са решени да пратят Филип на лечение в Русия, където да му бъде направена трансплантация на стволови клетки. Целта е да ''събудят'' мозъка на детето и то отново да отвори очички.