Грънчарско училище с автентично колело на виенски базар в мола

Бургас Лайф

12-12-2012, 06:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 80 щанда с тематични продукти привличат в търговския център

Над 80 щанда с коледни продукти ще пренесат виенското настроение в коледен базар в мол Galleria Burgas. Традиционни ястия и напитки, музика и ръчно изработени подаръци подаръци са малка част от изненадите за бургазлии по празниците до 7-и януари.

Още от входа посетителите се потапят в духа на прочутите виенски базари. В специално изградените дървени къщички се предлагат вино, скара, коледни сладки, млечни продукти и елхи. Специално обособен кът в търговския център показва автентични занаяти, а част от изделията се изработват на място. В грънчарското училище например се предлага всякакъв вид керамика, дърводелски изделия и ръчно изработени бижута. Турски деликатеси и изложение на мед допълват базара. Щандове с еко и ръчно изработени козметични продукти също ще зарадват посетителите. Освен това за още повече празнично настроение ще има и кът, където специалисти ще опаковат коледните и новогодишните подаръци.

Центъра за настаняване от семеен тип "Ронкали", Районната организация на глухите, Медико-социален център "Вяра, Надежда и Любов", Дома за стари хора и Дневния център за възрастни хора с увреждане, както и други неправителсвтвени организации също имат щандове, на които предлагат ръчно изработена продукция с благотворителна цел. Освен това са разположени урни, в които всеки може да дари сума по желание.

Бургаските майстори пък участват с миниатюри, бижута уникати, плетива, кожени изделия, дърворезба, тъкани изделия и дори мебели. Сдружението на българските майки също са част от инициативата. От 14 до 16 декември ще се предлагат сувенири и други изделия с благотворителна цел.